MeneXedenia

Coaching & Counseling Consult

"Ieder is uniek, al zijn we allen een deel van het grotere geheel."

Wendy Ouwehand: Coach, counselor, docent, inspirator, katalysator.Wat is counselen (en coachen) en voor wie is het ?

Coachen: Een coach is als een koets, die de passagier (cliŽnt) vervoert van A (huidige situatie) naar B: (gewenste situatie). Als cliŽnt bepaal je waar je heen wilt. Je hebt een doel: Je wilt b.v. tot betere prestaties komen. In overleg wordt de route gekozen naar jouw bestemming (doel). Coachen en counselen geven in een professionele en veilige omgeving steun op emotioneel gebied. Je krijg informatie mee over het betrokken onderwerp. Naast kennis doe je kunde op tijdens de sessies in de vorm van oefeningen.

Counselen: dit gaat dieper in op je levensvraag. Het begint met de erkenning dat er een probleem is. Je verkent in samenwerking met de counselor je gedachten, gevoelens en gedrag en gaat na wat het voor joķ betekent. Je ontdekt je belemmeringen en je mogelijkheden. Samen zoeken we naar eventuele oorzaken. Je blijft zelf als cliŽnt verantwoordelijk voor je eigen keuzes en acties. Hierdoor kom je tot zelfkennis en zelfredzaamheid. Je krijgt erkenning voor je eigen krachten wanneer je ontdekt dat je veerkrachtiger bent en meer aan kan dan je vermoedde. Dit versterkt je zelfvertrouwen Je krijgt inzicht in hoe je beter met een situatie om kan gaan en je leert om in de toekomst betere keuzes te maken. Hierdoor kunnen veel problemen voorkomen worden.

Multicultureel: mensen uit diverse culturele achtergronden kunnen bij mij terecht. Ik ben bekend met de culturen uit de Caribe, Latijns-Amerika, Midden- en Verre Oosten, Noord Afrika en Zuid-Europa.

Individu, echtpaar, gezin of groep: Counselen of coachen is vaak ťťn op ťťn. Dit kan ook met duoís of groepen. Bij gezins-of relatiecounseling houd ik rekening met wensen en behoeften van ieder individu. Bij groeps-of bedrijfs-coaching houd ik rekening met het signatuur van het bedrijf en/of de afspraken binnen een groep. De leeftijdscategorie voor counseling of coaching: Vanaf 4 jaar.

Geheimhouding: de ethische beroepscode van mijn vak verplicht mij tot geheimhouding. Alles wat in de sessies besproken wordt blijft vertrouwelijk, tenzij de wet anders voorschrijft.