MeneXedenia

Coaching & Counseling Consult

"Ieder is uniek, al zijn we allen een deel van het grotere geheel."

Wendy Ouwehand: Coach, counselor, docent, inspirator, katalysator.


Reacties van cliënten en supervisees

(Vanwege geheimhouding noem ik geen namen)

A: Een vrouw wilde uit een chaos komen en een online bedrijf starten in bloesem- therapie. Ze wist niet hoe ze het moest aanpakken. Haar reactie was naderhand “Ze was concreet. Er waren ‘aha -momenten’ zoals de ontspanningsoefening. Dat heb ik weer opgepakt. Ik kreeg de bevestiging dat ik een goede zelfkennis heb, maar nog steeds die bevestiging nodig heb. Ik wil soms zelf te graag helpen. De stimulans om een formulier in te vullen was voor mij eerst een blokkade, maar ook een spiegel.”.

B: Een vrouw van middelbare leeftijd had de zorgen voor een bejaarde moeder, een ernstig zieke dochter en een kleinkind. Ze cijferde zichzelf helemaal weg. Ze kwam niet meer aan haar eigen leven toe en raakte uitgeput. Haar reactie op mijn counseling was: “Ze had een luisterend oor, ze was rustig en ik kon goed mijn verhaal kwijt. In een paar sessies ben ik heel wat opgeschoten. Ik heb nu meer tijd voor mezelf om op adem te komen. Om medische redenen moest ik stoppen met counselen, maar mocht het nodig zijn, dan zal ik zeker weer bij haar aankloppen”.

C: Een maatschappelijk werkster had een cliënt met weerstand. De cliënt vond dat de zij haar veel deed denken aan haar moeder war ze geen goede band mee had gehad. De reactie van de maatschappelijk werkster op mijn counseling was: “Ik had veel aan haar aandacht en het respect dat ze toonde voor mijn eigen inbreng. Al pratende heb ik mijn blinde vlek gevonden. Ze heeft goed geluisterd, gespiegeld en met me meegedacht. Ze heeft me bevestigd in mijn opstelling en me goed bevraagd. schijnbaar hopeloze situatie”.

D: Een student van de academie voor counseling en coaching kwam om gecoached te worden voor de opleiding. Door een scheiding, een ontslag, ongenoegen op zijn werk en een heftige periode met zijn zoon kwam hij erachter dat hij moeite had met het uiten van emoties. Na drie gesprekken was hij goed op dreef. Zijn reactie was: ”Na het laatste gesprek wat ik bij jou gehad hebt, ben ik duidelijk rustiger geworden. Vooral het inzicht dat ik stapjes vooruit maak en geduld moet hebben, maakt dat ik minder gespannen ben”.

E. Een Hindoestaanse vrouwelijke supervisee had problemen met haar manager. Ze wilde een burn-out voorkomen en twijfelde of ze het op de spits zou drijven bij haar werk, maar ze wilde geen ontslag. Ze zou er dan financieel op achteruit gaan, al had ze dan wel tijd om haar coachbedrijf te starten. Ze is spiritueel en kwam bij me om in het reine te komen met zichzelf. Haar reactie was lovend dat ik me in haar cultuur kon verplaatsen, me spiritueel opstelde en niet alleen oplossingsgericht. Ze wilde haar probleem zelf oplossen door het onderscheidingsvermogen te ontwikkelen tussen zich kwetsbaar opstellen of afsluiten. Ze zou me aanbevelen bij cursisten en collega’s.