MeneXedenia

Coaching & Counseling Consult

"Ieder is uniek, al zijn we allen een deel van het grotere geheel."

Wendy Ouwehand: Coach, counselor, docent, inspirator, katalysator.


Creatief, spiritueel, ontspanning en aandachttraining

Creatieve therapie: Naast gesprektherapie en bewegings- en dans therapie, kan een schrijf- of schildertherapie een effectieve methode zijn om je probleemsituatie aan te pakken. Door creatieve therapie komen op verrassende wijze dingen uit je onderbewuste naar boven, die tot dan toe sluimerend aan de oppervlakte lagen. Aan de hand van schrijven of schilderen bespreken we wat er bij je naar boven kwam, wat dat voor jou betekent en hoe je het gaat aanpakken.

Spirituele benadering: bij cliŽnten die belangstelling hebben voor het spirituele gebruik ik soms de Tarot of het Boek der verandering de ĎI Tjingí. Antwoorden komen hier niet op directe maar op indirecte wijze uit naar voren. Met andere woorden: het antwoord ligt in jezelf besloten en komt door tussenkomst van de Tarot of de I Tjing naar voren. Dit werkt op basis van synchroniciteit en je onderbewustzijn. Het is een leidraad en het gaat dieper dan de oppervlakte. Ik doe dit alleen met degene die zich hierin kunnen vinden en hou dit gescheiden van de andere benaderingen of therapieŽn.

Ontspanning en aandachttraining: ontspanningsoefeningen, aandachttraining en visualisaties. Soms is alfa training nuttig. Dit gaat dieper dan aandachttraining. Ik gebruik oefeningen uit de Tíai Chi Chuan. Die oosterse bewegingsvorm is gebaseerd op het stromen van je energie vanuit je kern (Chi). Het herstelt de balans tussen lichaam en geest. Er ontstaat fysieke, psychische en spirituele harmonie. Het symbool van Tíai Chi Chuan is balans. Het is de Taijitu, beter bekend als het Yin-Yang teken. Ook maak ik gebruik van metaforen en ik behandel de techniek van het droomonderzoek. Vooral terugkerende dromen kunnen soms meer duidelijk geven van wat er aan de hand is.