MeneXedenia

Coaching & Counseling Consult

"Ieder is uniek, al zijn we allen een deel van het grotere geheel."

Wendy Ouwehand: Coach, counselor, docent, inspirator, katalysator.


Biografie: Wendy Ouwehand

Achtergrond: Ik ben geboren op Aruba en kwam in 1966 naar Den Haag. Mijn vader was architect en mijn moeder secretaresse en kunstschilderes. Het gezin waar ik vandaan kwam bestond uit 2 zoons en 2 dochters. Zelf heb ik een volwassen zoon en een kleindochter.

Opleidingen: na de middelbare school volgde ik nijverheidsonderwijs en ik kreeg een diploma jeugdzorg. Daarna haalde een secretaressediploma en een diploma voor Public Relations bij het Nederlands Genootschap voor Public relations. Aan de volksuniversiteit studeerde ik modern Grieks, ik ging naar de vrije academie voor beeldende kunst en ik beoefende Tíai Chi Chuan, alfatraining en aandachttraining (mindfulness). Jarenlang volgde diverse etnische dansopleidingen en ik haalde 2 diplomaís voor counseling en coaching aan de Academie voor Coaching en Counselling. Dit waren het basis diploma en het diploma als specialist register counselor en coach.

Werkervaring: Ik werkte in de jeugdzorg in een tehuis voor zwakbegaafde meisjes, bij een medisch kleuterdagverblijf en een kinderdagverblijf. Daarna schakelde ik over naar secretaresse- werk bij diverse Uitgeverijen en werd zelf ook uitgeefster van een tijdschrift voor etnische dans. Ik werkte bij een bureau voor gezinsvoogdij, jeugd- en ouderenzorg en vervolgens bij een consumentenorganisatie, waar ik ook telefonisch advies gaf. Daarna werd ik dansdocente etnische dans en deed ik public relations bij een Theater, voor mijn dansgroep en bij Hotel des Indes. Mijn stage deed ik bij Sensoor, de telefonische hulpdienst voor mentale ondersteuning. Vanaf 2009 counsel en coach ik cliŽnten en sinds 2016 geef ik ook supervisie en scriptiebegeleiding aan studenten op dit vakgebied.

Als persoon: Ik heb altijd belangstelling gehad voor psychologie, filosofie en kunst. Ik heb vier Ďmuzení: dans, schrijven, schilderen en muziek. Ik heb een goed gevoel voor humor en kan goed relativeren. Door mijn multiculturele achtergrond heb ik veel begrip voor andere culturen. Ik ben spiritueel maar sta met beide benen op de grond. Ik heb belangstelling voor de filosofie van het Boeddhisme zonder mezelf Boeddhist te noemen. Ik heb een positieve en empathische instelling en heb geduld en respect voor de moeilijke situaties of beperkingen van mijn medemens. Credo: Ieder is uniek, niemand is hetzelfde, al zijn we allen een deel van een groter geheel en streven we naar hetzelfde: gezondheid, liefde, geluk en zelfactualisering.